border=0
Меню Мени

Како да се минимизираат ризиците во обложувалници?

Дел: Стратегии

Спортското обложување, како и другите видови коцкање, е невозможно без ризик. Сега ние ќе ви кажеме за основните правила што треба да ги следат новитети за да се минимизираат ризиците при избор на обложување за настани:

  • Избор на стратегии за управување со банка

Првично, играчот треба да одлучи како ќе управува со својата банка. Ставајќи сè на едно место и губете - секогаш можете да имате време, но правилно да одвојувате средства и да ги елиминирате емоциите систематски следејќи ја стратегијата - неопходно е да не останете со дупка за крофни првиот ден.

  • Обратно обложување

Облозите од овој вид генерално не се добредојдени во светот на обложување, сепак, понекогаш тие можат да станат клуч за успех и да ја зголемат банката. На пример, често има ситуации кога, откако ќе го анализирате претстојниот натпревар, вие одлучите дека некој од тимовите ќе победи. Но, неколку часа пред почетниот свиреж, се дозна за повредата на капитенот на тимот или водечкиот фудбалер. Сега шансите може дури и надвор или дури и вториот тим ќе стане фаворит. Или друга ситуација - откако утврди дека натпреварот треба да заврши со вкупно повеќе, се покажа дека натпреварот ќе го промаши главниот стрелец или теренот во ужасна состојба, а екипите се многу технички. Еве професионалци и прибегнуваат кон обложување на спротивен исход.

  • Обложување на пазари со многу исходи

Често е тешко да се предвиди резултатот кога се во прашање само два исходи (тениски натпревар или вообичаен вкупен облог). Што можеме да кажеме за бројните варијации на точниот резултат. Младите обложувалници често го запоставуваат ова правило и се водат исклучиво од интуиција. Дали е тешко да се претпостави дека во таква ситуација шансата за победа е неверојатно мала? Затоа, подобро е да се стави на пазари со два исходи, не повеќе.

  • Обложување за хендикеп

Ако откако ќе го анализирате претстојниот натпревар, утврдите дека аутсајдерот на конфронтацијата има поголеми шанси за триумф, проверете дали ги користите шансите за плус. Така, ќе се најдете во победничка ситуација, намалувајќи го ризикот и истовремено ќе ја намалите маргината на букмејкерот.

  • Експресно обложување

Обложување на експресни возови воопшто не се препорачува! Зголемувањето на бројот на натпревари во облогот пропорционално го зголемува ризикот вашите пари да одат во џебот на букмејкерот. Понекогаш можете да се поглезите со тоа што ќе издвоите мала количина за потрага по лесен плен, но повеќе за тоа во следниот пасус.

  • Одредување на максималниот износ на понудата

Управувањето со банкарскиот систем е можеби главниот детал за обложување. Сепак, треба да одредите и сума што можете да ја потрошите за еден ден. Значи, вие се заштитувате од емоции што можат да се појават откако ќе изгубите обложување и жед за надомест. Професионалци советуваат да не ставајте повеќе од 8% од почетниот износ на банката на ден.

  • Одредување на минималниот и максималниот коефициент

За да не влезете во максималната зона за обложување, обложувајте се на коефициенти од 1,50 до 2,50. Обложување на понуди подолу од 1,20 или над 5,00 не се препорачува, не само заради маргина. Малите понуди нема да донесат материјални дивиденди за банката, а големите ќе бидат премногу ризични.

  • Влогови на грешки во линијата за обложување

И покрај придобивките добиени како резултат на грешка на букмејкерите, постои голем ризик да влезете во заклучување на сметката и да ја изгубите целата банка. Како што вели поговорката: „тита куќа во раце е подобар од кран на небото“.

Заклучок

Невозможно е целосно да се игра безбедно, во спротивно букмејкерите не би работеле за нивниот бизнис. Важно е да се разбере дека нема бегање од порази, но секој треба да ги намали ризиците и да прави облози со ладна глава.

1
2 3
Се вчитува ...
4 5

Прочитајте исто така

Стратегии

Стратегија за обложување - Трикси

Системот за обложување Trixie ви овозможува да направите грешка во еден исход, без да изгубите победа. За разлика од редовниот експресен воз, во кој без да погодите еден исход, вие ги губите сите заработки.

Стратегии

Стратегија за обложување - Трикси

Системот за обложување Trixie ви овозможува да направите грешка во еден исход, без да изгубите победа. За разлика од редовниот експресен воз, во кој без да погодите еден исход, вие ги губите сите заработки.

Стратегии

Омилено обложување. Тенис

Особеноста на тенисот е во тоа што во овој спорт сензациите не се случуваат толку често колку што се во фудбалот или хокејот.

Стратегии

Омилено обложување. Тенис

Особеноста на тенисот е во тоа што во овој спорт сензациите не се случуваат толку често колку што се во фудбалот или хокејот.

Стратегии

Залог за жолт картон

Некој може да биде изненаден, но има многу варијанти на облози на жолти картони.

Стратегии

Залог за жолт картон

Некој може да биде изненаден, но има многу варијанти на облози на жолти картони.

Стратегии

Сакате да бидете успешни и да ги победите резервациите? Стабилен да бидете победник? За ова, неопходно е не само да се обложувате на спорт користејќи професионални предвидувања, туку и да ги разберете и примените стратегиите за обложување во пракса. Случајна и хаотична игра е за почетници. Willе доведе само до брза или еднократна добивка и на крајот ќе резултира со загуби. Дури и за професионалните играчи, губењето облози не е невообичаено. За да бидете во плус, треба да користите систем или метод што ви овозможува да блокирате загуби. Овие се стратегии за обложување што можете да ги прочитате во овој дел.