border=0
Меню Мени

Критериум на Кели

Дел: Стратегии

Вреди да се напомене дека оваа стратегија е посоодветна за професионални играчи отколку за аматери. Навистина, искусните играчи можат правилно да ја проценат ситуацијата во играта и да го пресметаат исходот во проценти.

Стратегијата на Кели е дека треба да одвоите само мал дел од средствата на вашата сметка. Инаку, постои ризик да не останете ништо.

Пример за употреба:

Да видиме како функционира оваа стратегија, да земеме пример за натпревар во хокеј. Да претпоставиме дека сакате да ја освоите СКА со коефициент 2.2. Односно, букмејкерот ја проценува веројатноста за овој исход на 45,5%. Но, мислите дека процентот е најмалку 55%. После тоа, вреди да се користи формулата на оваа стратегија (вашата веројатност за исход * кеф - 1) / (кеф - 1)

Добиваме: (0,55 * 2,2 - 1) / (2,2 - 1) = 0,175

Ова значи дека треба да ставите само 17,5% од вашата банка.

Обложи свесно со минимален ризик и победи!

1
2 3
Се вчитува ...
4 5

Прочитајте исто така

Стратегии

Метод на напад на резервоарот

Методот на резервоар на напад е финансиска стратегија во спортското обложување, што во суштина ја дели банката во неколку текови (резервоари), од кои секоја се пумпа одделно од другите.

Стратегии

Метод на напад на резервоарот

Методот на резервоар на напад е финансиска стратегија во спортското обложување, што во суштина ја дели банката во неколку текови (резервоари), од кои секоја се пумпа одделно од другите.

Стратегии

Како да се минимизираат ризиците во обложувалници?

Спортското обложување, како и другите видови коцкање, е невозможно без ризик. Тој е тој што ги стимулира лудоманите да се обложуваат и предизвикува желба за лесни пари. Сепак, професионалците ги знаат правилата, благодарение на што тие успеваат да излезат во плус и да останат во живот, за разлика од почетниците.

Стратегии

Како да се минимизираат ризиците во обложувалници?

Спортското обложување, како и другите видови коцкање, е невозможно без ризик. Тој е тој што ги стимулира лудоманите да се обложуваат и предизвикува желба за лесни пари. Сепак, професионалците ги знаат правилата, благодарение на што тие успеваат да излезат во плус и да останат во живот, за разлика од почетниците.

Стратегии

Стратегија за обложување - Трикси

Системот за обложување Trixie ви овозможува да направите грешка во еден исход, без да изгубите победа. За разлика од редовниот експресен воз, во кој без да погодите еден исход, вие ги губите сите заработки.

Стратегии

Стратегија за обложување - Трикси

Системот за обложување Trixie ви овозможува да направите грешка во еден исход, без да изгубите победа. За разлика од редовниот експресен воз, во кој без да погодите еден исход, вие ги губите сите заработки.

Стратегии

Сакате да бидете успешни и да ги победите резервациите? Стабилен да бидете победник? За ова, неопходно е не само да се обложувате на спорт користејќи професионални предвидувања, туку и да ги разберете и примените стратегиите за обложување во пракса. Случајна и хаотична игра е за почетници. Willе доведе само до брза или еднократна добивка и на крајот ќе резултира со загуби. Дури и за професионалните играчи, губењето облози не е невообичаено. За да бидете во плус, треба да користите систем или метод што ви овозможува да блокирате загуби. Овие се стратегии за обложување што можете да ги прочитате во овој дел.