border=0
Меню Мени

Стратегија за обложување на Оскар Гринд

Дел: Стратегии

Принципот на дејствување на стратегијата:

Играчот мора да ја утврди висината на добивката што сака да ја оствари после секој циклус на обложување. Најпогодна опција е 5% од банката. Овие пари ќе бидат почетната стапка во циклусот, чија цел е да добијат 5% зголемување во почетната банка. Шансите за облози мора да бидат најмалку 2. За следните облози, износот треба да се удвои додека не се затвори циклусот.

Пример за стратегија:

Да претпоставиме дека играчот има банка од 1000 американски долари и фиксна добивка од 50 американски долари, односно првиот облог исто така ќе биде 50 долари.

  1. 50 долари залог, Кеф 2 - Загуба.
  2. Залог од 50 долари, од 2,2 - загуба.
  3. Обложи 50 долари, коефициенти 2 - победа.
  4. Залог 100 долари, коефициенти 2,1 - победа.

Банката порасна за 6 американски долари и сега е 1.060 долари. Под услов да се изгуби облогот во чекор 4, следниот ќе биде 100 долари.

Јасно е дека ако циклусот не е затворен на првиот облог, тогаш треба да ги победите следните два по ред, ова е значењето на стратегијата на Оскар Гринд.

1
2 3
Се вчитува ...
4 5

Прочитајте исто така

Стратегии

Критериум на Кели

Критериумот на Кели е стратегија именувана по креаторот на он Лери Кели, која помага да се одреди големината на облогот со употреба на теорија на веројатност, статистика и информации за нивно знаење.

Стратегии

Критериум на Кели

Критериумот на Кели е стратегија именувана по креаторот на он Лери Кели, која помага да се одреди големината на облогот со употреба на теорија на веројатност, статистика и информации за нивно знаење.

Стратегии

Метод на напад на резервоарот

Методот на резервоар на напад е финансиска стратегија во спортското обложување, што во суштина ја дели банката во неколку текови (резервоари), од кои секоја се пумпа одделно од другите.

Стратегии

Метод на напад на резервоарот

Методот на резервоар на напад е финансиска стратегија во спортското обложување, што во суштина ја дели банката во неколку текови (резервоари), од кои секоја се пумпа одделно од другите.

Стратегии

Како да се минимизираат ризиците во обложувалници?

Спортското обложување, како и другите видови коцкање, е невозможно без ризик. Тој е тој што ги стимулира лудоманите да се обложуваат и предизвикува желба за лесни пари. Сепак, професионалците ги знаат правилата, благодарение на што тие успеваат да излезат во плус и да останат во живот, за разлика од почетниците.

Стратегии

Како да се минимизираат ризиците во обложувалници?

Спортското обложување, како и другите видови коцкање, е невозможно без ризик. Тој е тој што ги стимулира лудоманите да се обложуваат и предизвикува желба за лесни пари. Сепак, професионалците ги знаат правилата, благодарение на што тие успеваат да излезат во плус и да останат во живот, за разлика од почетниците.

Стратегии

Сакате да бидете успешни и да ги победите резервациите? Стабилен да бидете победник? За ова, неопходно е не само да се обложувате на спорт користејќи професионални предвидувања, туку и да ги разберете и примените стратегиите за обложување во пракса. Случајна и хаотична игра е за почетници. Willе доведе само до брза или еднократна добивка и на крајот ќе резултира со загуби. Дури и за професионалните играчи, губењето облози не е невообичаено. За да бидете во плус, треба да користите систем или метод што ви овозможува да блокирате загуби. Овие се стратегии за обложување што можете да ги прочитате во овој дел.